Kinderactiviteiten, enter de wereld van de moderne piraterij

De mariniers en de piraten van nu

Piraten zijn van alle tijden. Al eeuwenlang beschermen de Nederlandse mariniers de koopvaardijschepen tegen de piraterij. Ook nu worden ze hiervoor ingezet zoals bij de kust van Somalië en in het andere deel van de golf van Aden.

Piraten ontcijferen en ontmaskeren

In het museum leer je nu meer over de cijfer- en lettervlaggen die de mariniers aan boord van schepen gebruiken. Met jouw kennis van deze vlaggen kan je een geheime code ontrafelen en de schatkist openen. Weet je zeker dat je de geheime taal van de  vlaggen begrijpt? Ontmasker dan een beroemde
piraat en maak kans op leuke prijzen.

Piratenvlaggen

Nadat je de geheimtaal van de vlaggen geleerd hebt, verkleedt jij je als echte marinier en maak je een foto in een “Skiff”. Deze moderne piratenboot staat nu in het museum nadat de mariniers hem in beslag hebben genomen voor de kust van Somalië. We laten je zien hoe deze boot gebruikt is door piraten van nu. Maar ook waarom het belangrijk is dat de mariniers ver van huis helpen bij het opsporen van piraten.

Het museum is geopend op alle dagen behalve maandagen en feestdagen. De activiteiten zijn gratis, je betaald alleen de entree tot het museum. Houders van de rotterdampas, museumkaart, defensie-of veteranenpas hebben gratis toegang tot het museum.